KDAJ BACHOVE ESENCE POMAGAJO KONJEM?

KDAJ BACHOVE ESENCE POMAGAJO MUCAM?

KDAJ BACHOVE ESENCE POMAGAJO KUŽKOM?

  preberi več... preberi več... preberi več...  
konj3.jpg muca4 kuža

KDO JE BIL DR EDWARD BACH IN KAJ SO BACHOVE CVETNE ESENCE?

Dr Edward Bach (1886-1936), zdravnik, bakteriolog, patolog, homeopat, je po dolgih letih dela z bolniki začel raziskovati zdravilne učinke rastlin pri zdravljenju oziroma odpravljanju emocionalnih vzrokov različnih bolezni. Pripravke, ki jih je pripravil iz rastlin se imenujejo Bachove cvetne esence.

Opredelil je 38 osnovnih čustvenih stanj in jih razdelil v 7 skupin ter razvil njim ustrezne cvetne esence. Pomagajo tako ljudem kot živalim. Zakaj Bachove cvetne esence niso PLACEBO? Eden od dokazov je ta, da delujejo pri živalih. Živali ne vedo kaj je placebo. 

Hiša, v kateri je Dr. Bach preživel zadnja leta svojega življenja, je danes znana kot Bachov center (Mount Vernon, England). Kakor v času Edwarda Bacha v 30 letih prejšnjega stoletja, tudi danes večino cvetov in rastlin naberejo v vrtu Bachovega centra. Izdelava originalnih Bachovih cvetov še dandanes natančno sledi prvotnim navodilom Dr. Bacha.

ZAKAJ NA INDIVIDUALNO CVETNO SVETOVANJE?

Dr Edward Bach je verjel v INDIVIDUALNO ZDRAVLJENJE POSAMEZNIKA. Zaradi takšnega pristopa so/smo izobraženi svetovalci, ki se poglobljeno ukvarjamo z esencami in njihovim delovanjem, da bi lahko posameznikom čim bolj pomagali pri zdravljenju oziroma 'delu na sebi'. BACHOVE CVETNE ESENCE so namenjene prav vsem, tako ljudem kot živalim, saj smo občutljiva bitja, ki včasih za naše ravnovesje potrebujemo le malce narave.

KIMAKI je tu zato, da združi živali in nas, ljudi, saj imamo vsi duše in čustva. Kužki in njihovi skrbniki so pri nas najbolj pogosti obiskovalci, medtem ko princese muce in princi mucki k nam pošljejo skrbnike, oni pa počakajo doma na svoje esence. 

Za konje je svetovanje prilagojeno, saj poteka v njihovem okolju, na ranču.